Україна до кінця 2022 року головуватиме в Стратегії Євросоюзу для Дунайського регіону

Київ відповідатиме за визначення пріоритетних напрямів співпраці країн у рамках Стратегії
Україна до кінця 2022 року головуватиме в Стратегії Євросоюзу для Дунайського регіону
Дмитро Кулеба Фото: УНІАН
27 Жовтня 2021, 18:25
читать на русском

З 27 жовтня Україна головуватиме в Стратегії Європейського Союзу для Дунайського регіону.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час брифінгу 27 жовтня, пише Радіо Свобода.

Він розповів, що у Братиславі пройде церемонія передачі головування. Участь візьме заступник міністра громад і територій, національного координатора Дунайської стратегії Ігор Корховий. Київ головуватиме в цьому форматі до кінця 2022 року.

За словами Кулеби, Україна є першою державою з-поза блоку Євросоюзу, координуватиме діяльність 14 країн басейну Дунаю та реалізацію стратегічних ініціатив ЄС у регіоні.

Україна братиме участь у формуванні регіональної політики Євросоюзу на рівні держав-членів ЄС. Разом із головуванням України в Дунайські комісії це свідчить про утвердження нашої держави як європейського гравця в Центральній Європі, - зазначив міністр.

Нагадаємо, що міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов повідомив, що Україна стане першою країною – не членом ЄС, яка буде головувати у Стратегії Європейського союзу для Дунайського регіону

Таке рішення 18 лютого ухвалив Координаційний центр Стратегії, затвердивши нашу заявку на головування з листопада 2021 року по листопад 2022-го. В період головування Україна буде відповідати за визначення пріоритетних напрямів співпраці країн у рамках Стратегії, – написав Чернишов у Facebook.

Стратегія Європейського союзу для Дунайського регіону була затверджена Радою ЄС 24 червня 2011 року. Стратегія спрямована на забезпечення інфраструктурного, екологічного, соціально-економічного та інституційного розвитку регіону.

Читайте також