Україна долучилась до створення Міжнародного договору про пандемію

Договір підтримуватиме принцип "здоров'я для всіх"
Україна долучилась до створення Міжнародного договору про пандемію
Володимир Зеленський (Фото: Офіс президента)
30 Березня 2021, 11:26
читать на русском

Президент Володимир Зеленський вважає, що держави повинні працювати разом над створенням міжнародної угоди про готовність і реагування на пандемії.

Про це глава держави написав у Twitter.

За його словами, державам необхідно об'єднатися задля прогнозування, запобігання та реагування на пандемії.

Держави мають разом працювати над створенням міжнародної угоди про готовність і реагування на пандемії. Слід об’єднатися, щоб бути краще готовими до узгодженого прогнозування, запобігання, виявлення та ефективного реагування на пандемії, - написав президент.

Пресслужба Офісу президента оприлюднила текст Комюніке щодо Міжнародного договору про пандемію. Зазначається, що пандемія COVID-19 є найбільшим викликом, з яким світова спільнота стикалася з 1940-х років, та демонструє, чому необхідні спільні дії для створення більш надійної міжнародної архітектури охорони здоров'я.

Читайте також

Договір буде заснований на статуті Всесвітньої організації охорони здоров'я та, із залученням ключових організацій у цій сфері, підтримуватиме принцип "здоров'я для всіх".

Основна мета цього договору полягатиме в заохоченні загальнодержавного підходу та участі всього суспільства. Це включає значне розширення міжнародного співробітництва для поліпшення, наприклад, систем сповіщення, обміну даними, досліджень та місцевого, регіонального й глобального виробництва та розповсюдження медичних засобів протидії та заходів із забезпечення громадського здоров’я, таких як вакцини, ліки, засоби діагностики та засоби індивідуального захисту.

Нагадаємо, що у Всесвітній організації охорони здоров'я повідомили, що найімовірніше коронавірус нового типу передався людині від кажанів через проміжну ланку. Витік вірусу з лабораторії є дуже малоймовірним.

1