Україна домовляється про вакцину від коронавірусу з шістьма виробниками – Шмигаль

Російську вакцину не планують закуповувати для українців
Україна домовляється про вакцину від коронавірусу з шістьма виробниками – Шмигаль
Вакцина Фото: Karolina Grabowska з Pexels
20 Березня 2021, 12:27
читать на русском

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Україна підписала попередні угоди щодо постачання вакцин проти коронавірусу з шістьма світовими виробниками.

Про це він розповів в інтерв’ю німецькому виданню "Більд", передає Урядовий портал.

Прем’єр (досьє Шмигаля) зазначив, що якнайшвидша вакцинація є глобальним інтересом – і з точки зору здоров’я громадян, і в контексті відновлення економіки.

Україна веде перемовини з усіма світовими виробниками вакцини. На сьогодні з 6-ма з них підписані попередні угоди, і 3 вакцини зареєстровані в Україні. Це AstraZeneca, Pfizer-BioNTech, Sinovac, - заявив він.

Шмигаль також додав, що найближчим часом Україна очікує постачання першої партії вакцин Pfizer-BioNTech за ініціативою COVAX, де Німеччина є одним з основних світових донорів і ініціатором цієї міжнародної платформи.

Читайте також

Крім того, голова українського уряду зазначив, що Україна не бачить можливості використовувати в Україні російську вакцину "Спутнік V".

Вона (вакцина "Спутнік V" – ред.) не пройшла необхідних стадій клінічних досліджень. І друга причина – це те, що ми, звичайно, не можемо використовувати вакцину країни, з якою у нас триває військовий конфлікт, - уточнив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховна Рада ухвалила закон, за яким виробників вакцин або власника реєстраційного посвідчення звільняються від відповідальності за будь-які наслідки від щеплень.