Україна готова перейти до наступу на Донбасі, але є ризики - головнокомандувач ЗСУ

Будь-який військовий сьогодні готовий до "дуже важких" наступальних дій
Україна готова перейти до наступу на Донбасі, але є ризики - головнокомандувач ЗСУ
Український військовий (фото: facebook.com/otupivnich)
30 Березня 2021, 10:28
читать на русском

Українська армія готова піти у наступ на Донбасі та має всі шанси повернути окуповані території. Але спроба відвоювати землі пов'язана із ризиками та може призвести до непоправних наслідків.

Про це головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак повідомив в етері програми "Бацман".

За його словами, ЗСУ готуються до всіх дій, прораховує варіанти та готується до наступу. Тому будь-який військовий сьогодні готовий до "дуже важких" наступальних дій в організованій місцевості.

Ми до тих дій готуємося, створюємо навчально-тренувальну базу на різних полігонах, нам допомагають наші партнери дуже серйозно, тому що інакше ніяк. Ми готові, тому що країна сьогодні в небезпеці. Першочергово військові готові морально, - зазначив він.

Читайте також

Хомчак наголосив, що питання не в наказі президента Володимира Зеленського, а в ризик, пов'язаних з наступом.

Просто треба прорахувати всі наслідки, сили і можливості, резерви, готовність держави. Якщо ми сьогодні йдемо наступати, ми розуміємо, що Донецьк - це багатомільйонне місто. (...) є ризики, що загине дуже багато місцевого цивільного населення, - сказав він.

За словами головнокомандувача ЗСУ, російська агресія на Донбасі є основною загрозою не лише для безпеки України, але й для всіх країн НАТО.

Нагадаємо, що радник української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович заявив, що поки що не йдеться про вихід України з режиму перемир'я щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

1