Україна і Грузія провели спільні навчання в Чорному морі

Вони виконували морські операції у складі багатонаціональних тактичних груп
Україна і Грузія провели спільні навчання в Чорному морі
Корабель, навчання у Чорному морі фото: ВМС ЗСУ
2 Серпня 2021, 19:33
читать на русском
В акваторії Чорного моря українські моряки разом з грузинськими колегами з Берегової охорони та Департаменту прикордонної поліції Грузії провели навчання типу PASSEX.

Про це повідомляє пресслужба командування Військово-морських сил Збройних сил України.

Метою заходу було підтримання безпеки в Чорному морі, вдосконалення навченості і взаємосумісності екіпажів кораблів ВМС України та грузинських військових моряків для виконання спільних морських операцій (завдань) у складі багатонаціональних тактичних груп, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що під час виконання тренування у визначеному районі було відпрацьовано елементи з тактичного маневрування, порятунок людини, що випала за борт та передача вантажів. Також відпрацьовували практичні дії з буксирування.

З української сторони до навчання типу PASSEX було залучено патрульний катер типу Айлед "Слов'янськ". Грузинська сторона також задіяла катер типу "Айленд" - "Очамчірі" Берегової охорони Грузії та патрульний катер "Сухумі" Департаменту прикордонної поліції.

Усі елементи навчання було сплановано та відпрацьовано відповідно до стандартів та процедур НАТО, - зазначили у пресслужбі.

Нагадаємо, що 11 травня військові моряки і курсанти Військової академії Одеси відпрацювали в Чорному морі висадку морського десанту й ведення морського бою з умовним противником.

Читайте також