Україна має ввести на Донбас поліцейську місію ОБСЄ - Резніков

Поліцейська місія повинна забезпечувати охорону громадського порядку
Важливо
Україна має ввести на Донбас поліцейську місію ОБСЄ - Резніков
Олексій Резніков
5 Листопада 2020, 15:23
читать на русском

Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань тимчасово окупованих територій України Олексій Рєзников вважає, що на Донбас потрібно ввести поліцейську місію ОБСЄ.

Також повинна бути залучена Національна поліція, заявив політик в інтерв'ю РБК-Україна.

Поліцейська місія, за його словами, повинна бути озброєна.

Поліцейська місія на Донеччині та Луганщині - це новий виклик для ОБСЄ. У нашій концепції поліцейська місія повинна забезпечувати охорону громадського порядку, бути озброєною легкою стрілецькою зброєю та спецзасобами, - вважає Резніков (досьє).

Читайте також

Нагадаємо, Україна підготувала план по досягненню миру на Донбасі. Однією вимог для проведення виборів в ОРДЛО є український контроль над кордоном.

20 жовтня голова української делегації в Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук заявив, що для того, аби досягти миру на сході України, влади повинні прийняти пакет законів про реінтеграції регіону.

Леонід Кравчук вважає, що Україна повинна повністю припинити конфлікт і демілітаризувати окремі райони Донецької і Луганської області на початку 2021 року. За його словами, це необхідно для проведення місцевих виборів 31 березня.

Також Україна в ТКГ пропонуватиме створення вільної економічної зони в рамках реалізації особливого порядку місцевого самоврядування в ОРДЛО.

1