Україна, Молдова і Грузія підписали декларацію Батумського саміту

Три країни підтримали свої наміри інтегруватися до Європейського Союзу
Головне
Україна, Молдова і Грузія підписали декларацію Батумського саміту
Батумський саміт (Фото: Офіс президента)
19 Липня 2021, 19:56
читать на русском

Президенти Україна, Грузії і Молдови підписали тристоронню декларацію Батумського саміту, якою ще раз засвідчили свої прагнення вступити до Європейського союзу.

Текст декларації розміщений на сайті Офісу президента України.

У документі йдеться про те, що президенти Грузії, Молдови та України зустрілися в Батумі, щоб зміцнити тристоронню співпрацю між країнами у галузі євроінтеграції. Наголошується, що відносини між асоційованими партнерами і ЄС базуються на спільних європейських цінностях - демократія, повага прав людини та основних свобод і верховенства права.

Ми підтверджуємо свою непохитну відданість продовженню процесу нашої інтеграції до Європейського союзу шляхом комплексних реформ, спрямованих на зміцнення наших демократичних інститутів, і поступовому наближенню нашого законодавства у відповідних сферах в ключових елементів права ЄС, - йдеться в декларації.

Країни відзначають, що угоди про асоціацію з ЄС є ключовими дорожніми картами реформ, але потужним стимулом стане саме надання європейської перспективи.

У цьому контексті ми нагадуємо, що відповідно до статті 49 Договору про ЄС Грузія, Республіка Молдова та Україна як європейські держави, які поважають європейські цінності і віддані їх просуванню, можуть подати заявки на вступ до Європейського союзу, - наголосили президенти трьох країн.

Нагадаємо, Україна, Грузія та Молдова мають спільне бачення свого подальшого шляху – членство у Європейському Союзі, і в цьому для них важлива підтримка з боку ЄС, наголосив президент Володимир Зеленський під час виступу на першій сесії Батумської міжнародної конференції "Три нації – один вибір: Грузія, Молдова та Україна в русі".

Читайте також