Зеленський у Грузії побував на межі з окупованою Абхазією (фото)

Президент констатував, що Росія нарощує військову присутність у цьому регіоні
Головне
Зеленський у Грузії побував на межі з окупованою Абхазією (фото)
Зеленський на кордоні з Абхазією (Фото: Офіс президента)
19 Липня 2021, 16:14
читать на русском

Під час робочого візиту до Грузії Президент України Володимир Зеленський ознайомився з безпековою ситуацією на межі з окупованою Абхазією і  пройшовся Інгурським мостом, який на сьогодні є єдиним пунктом пропуску в цьому регіоні.

Про це повідомили в Офісі президента.

Президент зазначив, що під час відвідання спостережного пункту Абастумані мав можливість побачити, як триває окупація частини суверенної території цієї країни.

В Абхазії нарощується військова присутність РФ, порушуються права громадян, – констатував Зеленський (досьє Володимира Зеленського).

Президент наголосив, що Україна та Грузія єдині у своїх ініціативах з повернення тимчасово окупованих територій на майданчиках провідних міжнародних і регіональних організацій.

Під час відвідання Інгурського мосту Глава Української держави поспілкувався з представниками Моніторингової місії Євросоюзу у Грузії.  Той розповів, що самопроголошені "влади" Абхазії та "Південної Осетії" відмовляють місії в допуску на контрольовану ними окуповану територію Грузії.

Зеленський запевнив, що Україна та Грузія є дружніми державами та стратегічними партнерами, які обопільно підтримують територіальну цілісність та суверенітет одна одної, тож спільно працюватимуть задля деокупації своїх територій та реалізації прагнень.

Нагадаємо, сьогодні, 19 липня, президент Володимир Зеленський здійснює робочий візит до Грузії з метою започаткування діяльності формату "Асоційованого тріо" України, Грузії та Молдови на рівні глав держав.

Читайте також

1