Україна не отримувала запит на екстрадицію Коломойського - Мендель

В Офісі президента не виключають накладення санкцій на олігарха та його екстрадицію до США
Україна не отримувала запит на екстрадицію Коломойського  - Мендель
Ігор Коломойський (Фото: УНІАН)
12 Березня 2021, 19:10
читать на русском

В офісі президента України не заперечують ймовірності накладення санкцій на колишнього власника ПриватБанку олігарха Ігоря Коломойського та його екстрадиції до США.

Про це заявила прессекретарка президента Володимира Зеленського Юлія Мендель, відповідаючи на запитання аналітичного видання Reorg (бюлетень Reorg від 11.03.2021), передає  Укрінформ.

Мендель (досьє Юлії Мендель) сказала, що президент прагне справедливого та рівного правосуддя, і для цього будуть використані всі наявні засоби. Вона також заявила, що Зеленський (досьє Володимира Зеленського) стримує внутрішній вплив Коломойського і що Україна допомагає США в розслідуванні справи проти нього за імовірні фінансові злочини, включаючи відмивання грошей.

Читайте також


Контекст. 5 березня США запровадили персональні санкції проти бізнесмена Ігоря Коломойського (досьє Ігоря Коломойського), його дружини і дітей, через звинувачення у корупції.

Коли Коломойський був головою Дніпропетровської ОДА. У 2014 - 2015 роках, він, за твердженням Держдепу, був причетний до корупційних дій, які підірвали верховенство закону і віру суспільства в демократичні інститути уряду і суспільні процеси.

1