Україна попросила в Світового банку кошти на вакцину від COVID-19

Закупівля вакцини є одним із пріоритетів України
Україна попросила в Світового банку кошти на вакцину від COVID-19
Вакцина (фото: з відкритих джерел)
16 Жовтня 2020, 18:15
читать на русском

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов провів онлайн-зустріч з представниками Світового банку і попросив виділити Україні більше коштів для закупівлі вакцини від коронавірусу.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я у Facebook.

Закупівля вакцини від коронавірусу є одним із пріоритетів співпраці України зі Світовим банком.

Ми звернулися до Світового банку з проханням збільшити суму коштів, яку попередньо розглядали на виділення Україні для закупівлі вакцин, - заявив Степанов.

Читайте також

Нагадаємо, що вчені з німецького Інституту Роберта Коха запевняють, що поява вакцини від коронавірусу значно покращить боротьбу з інфекцією, але не означатиме повернення у близькій перспективі до "передпандемійного" способу життя і скасування карантинних обмежень. Згідно з висновками експертів RKI, навіть із появою вакцини мають залишатися обмеження, як-от носіння масок та дотримання дистанції.

В Європі вакцинація проти коронавірусу може початися навесні-влітку 2021 року. Для серйозного скорочення масштабів пандемії буде потрібно приблизно рік.

У Всесвітній організації охорони здоров’я вважають, що кількість жертв пандемії коронавірусної інфекції COVID-19 може перевищити 2 мільйони ще до початку масового використання вакцини.

1