Україна прагне зустрічі Нормандської четвірки, поки Меркель при владі

Українські дипломати домовляють про зустріч лідерів країн-учасниць
Україна прагне зустрічі Нормандської четвірки, поки Меркель при владі
Андрій Єрмак (фото: УНІАН)
28 Вересня 2021, 10:01
читать на русском

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що Україна домовляється по зустріч лідерів держав Нормандського формату.

Під час етеру на телеканалі ICTV представник ОП зазначив, що ця зустріч має відбутися найближчим часом, до закінчення каденції федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель.

За його словами, наразі тривають консультації щодо проведення чергової зустрічі лідерів держав – учасниць Нормандського формату.

Тривають консультації в Нормандському форматі. Відбуваються відеоконференції між усіма чотирма сторонами, представники Німеччини зустрічаються з росіянами, представники Франції; українська сторона проводить зустрічі з представниками Німеччини і Франції. І ми сьогодні працюємо над тим, щоб зустріч лідерів держав Нормандського формату відбулася ще до кінця каденції пані Меркель, – зазначив він.

На думку Єрмака, це було б справедливо, адже Меркель дуже багато зробила для мирного врегулювання ситуації на Донбасі, і до того ж на сьогодні лише двоє з чотирьох лідерів "Нормандської четвірки" були присутні під час підписання Мінських домовленостей.

Нагадаємо, 26 вересня у Німеччині відбулися парламентські вибори, в результаті яких політсила чинної канцлерки Ангели Меркель програла. Сама Меркель вирішила завершити політичну кар'єру і не подавала своєї кандидатури на вибори.

Читайте також наш матеріал: Вибори у Німеччині: чого чекати українцям після відставки Меркель і програшу її партії 

Читайте також

1