Україна співпрацюватиме з усіма країнами, крім ворогів - Милованов

Україна співпрацює з Європою, з США, з країнами Азії, "поясом країн від Еміратів до Катару"
Україна співпрацюватиме з усіма країнами, крім ворогів - Милованов
Тимофій Милованов (фото: УНІАН)
26 Вересня 2021, 18:12
читать на русском

Україна співпрацюватиме з інвесторами з усіх країн, крім тих, які шкодять національній безпеці або стратегічно працюють проти неї.

Про це повідомив радник керівника Офісу президента України, президент Київської школи економіки (КШЕ) Тимофій Милованов, передає "Дом".

Ми працюємо з усіма, крім наших ворогів — хто з нами або воює, або намагається створити нам проблеми, шкодить національній безпеці або стратегічно працює проти нас, - сказав Тимофій Милованов.

Він зазначив, що Україна співпрацює з Європою, з США, з країнами Азії, "поясом країн від Еміратів до Катару".

За його словами, питання співпраці залежить від конкретних проєктів, адже бувають стратегічні, які вигідні й Україні, й компанії або іншій країні.

Якщо ми будуємо логістичний хаб або порт, щоб забезпечити продовольчу безпеку Європи або арабських країн. Тоді стратегічні інтереси збігаються — і вони хочуть у нас купувати, і ми хочемо їм продавати, і ми хочемо це робити через порти, але це просто питання логістики, - повідомив Милованов.

Також бувають конфліктні ситуації, коли в кожної країни своя позиція.

Тобто це актив з дуже чутливими технологіями, які пов'язані з безпекою, з оборонною промисловістю, військово-промисловим комплексом. Тому там набагато все делікатніше, і набагато все потрібно робити акуратніше, і повільніше виходить, звичайно, - пояснив Тимофій Милованов.

Він додав, що зона вільної торгівлі допомагає зменшити тарифи, бар'єри, визнати взаємні сертифікати.

Адже у ринків інших країн своє регулювання, своє законодавство, свої сертифікати, іноді потрібно платити імпортне мито. Ось взаємне визнання сертифікатів або стандартів, зменшення мит — це ті конкретні рішення, які дозволяють нашому бізнесу швидше рухатися, більше продавати та заробляти на цьому більше, - додав Милованов.

Нагадаємо, Україна запропонувала нову ініціативу для США - створення зони вільної торгівлі, для учасників якої скасовуються митні збори й податки на окремі категорії товарів.

Читайте також