Британія, Канада, Швеція, Швейцарія та США допоможуть Україні боротись з Росією

Для цього планують залучити 48 млн доларів
Головне
Британія, Канада, Швеція, Швейцарія та США допоможуть Україні боротись з Росією
Партнерство за сильну Україну Фото: twitter.com/UKinUkraine
25 Серпня 2021, 14:29
читать на русском

Британія, Канада, Швеція, Швейцарія та США створили спеціальний фонд задля пом'якшення впливу Росії у південних і східних регіонах України.

Про це повідомило посольство Великої Британії в Україні.

Зазначається, що 25 серпня у Києві міністерка у справах європейського сусідства Мортон Венді оголосила про створення Фонду "Партнерство за сильну Україну".

Британія, Канада, Швеція, Швейцарія та США допоможуть пом'якшити дестабілізуючий впливу Росії у південних і східних регіонах України, - йдетсья у повідомленні.

Метою фонду є залучення до 35 млн фунтів стерлінгів (близько 48 млн доларів) від донорів протягом трьох років для надання технічних консультацій владі, грантових інвестиції, поліпшення доступу до державних послуг для мешканців південної та східної України.

Нагадаємо, Росія постійно провокує Україну в Чорному та Азовському морях та намагається довести свою перевагу там. Голова Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що Росія може почати домінувати в Чорному морі так само як нині домінує в Азовському. Потрібна нова стратегія для країн, які мають вихід до Чорного моря.

Крім того, за результатами установчого саміту Кримської платформи учасники підписали спільну декларацію, яка буде відкритою для приєднання інших держав і створить міцне політичне підґрунтя для подальшої роботи.

Читайте також