Зеленський не вірить, що Росія планує повномасштабне вторгнення в Україну

Президент вважає, що РФ хоче показати Заходу свою силу
Головне
Зеленський не вірить, що Росія планує повномасштабне вторгнення в Україну
Зеленський на Донбасі Фото: Офіс президента
13 Квітня 2021, 10:02
читать на русском

Президент Володимир Зеленський прокоментував стягнення російських військ до кордонів з Україною. Він вважає, що це демонстрація сили Заходу.

В інтерв'ю TIME український президент зазначив, що якби Кремль справді мав намір вдертися до свого сусіда, то його війська могли б "постаратися трохи більше (як це було під час останнього вторгнення в Україну, у 2014 році), щоб зберегти якийсь елемент несподіванки".

Натомість росіяни вчинили навпаки. Вони розповсюдили кадри свого військового накопичення в соціальних мережах. Вони відправили військові кораблі, щоб загрожувати Україні з моря, і зібрали на кордоні десятки тисяч військовослужбовців - найбільше з часів окупації Криму Росією сім років тому. Росія попередила США, що підтримка України може перейти в ширшу війну, - зауважив президент.

На думку Зеленського, російська влада хоче "підвищити температуру настільки, щоб показати, що Захід похитнеться в підтримці України, що вони насправді не бачать у нас партнера". На його думку, "це свого роду тест".

Читайте також

Видання зазначає, що Зеленський та його уряд хотіли б більшої підтримки з боку міжнародних партнерів у питанні вирішення конфлікту з Росією, особливо це стосується висококласної зброї.

За даними TIME, керівник Офісу президента Андрій Єрмак висловлює це прохання більш прямо, ніж його керівник.

Україна тримає лінію проти Росії не лише для нас, але і для Заходу, - сказав він виданню. - А де США розміщують свої ракети "Патріот "? Найближчі - у Польщі. Вони повинні бути тут.


Контекст. В головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявили про воєнну небезпеку через стягування російських військ до кордонів. Про ескалацію на Донбасі почали говорити саме через розширення військової присутності біля кордонів України.

31 березня відбулося загальне засідання ТКГ на рівні глав делегацій, під час якого Росія відхилила пропозиції України та ОБСЄ про встановлення перемир`я на Донбасі з 1 квітня.

Президент Зеленський вважає, що президентові США Джо Байдену слід зробити ще більше, щоб стримати агресію Росії та допомогти завершити війну на Донбасі.

Читайте також наш матеріал: Чи чекає на Україну повномасштабна війна з Росією

1