Потрібна сильна економіка: Україна хоче створити зону вільної торгівлі зі США

Така ініціатива обговорювалася під час поїздки Зеленського до Вашингтону
Головне
Потрібна сильна економіка: Україна хоче створити зону вільної торгівлі зі США
Дмитро Кулеба (фото: МЗС)
7 Вересня 2021, 13:52
читать на русском

Україна запропонувала нову ініціативу для США - створення зони вільної торгівлі, для учасників якої скасовуються митні збори і податки на окремі категорії товарів.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в етері ток-шоу "Свобода слова на ICTV", додавши, що це обговорювалося під час поїздки президента Володимира Зеленського до США.

За його словами, вже не перший рік Україна обговорює зі США, Великою Британією та Канадою безвізовий режим, але під час візиту президента до Вашингтона була запропонована нова ініціатива.

У нас є інша ініціатива, яку ми запропонували американцям - це зона вільної торгівлі між Україною та Сполученими Штатами, бо ми хочемо зміцнювати нашу економіку. І ми всі розуміємо, якщо ми хочемо воювати, то потрібна сильна економіка, яка дозволяє створювати резерви і потім витрачати їх на оборону, - сказав глава МЗС України.

Зазначимо, що зона вільної торгівлі - це угода, для учасників якої скасовуються митні збори та податки. Умови зони вільної торгівлі здебільшого поширюються на всі групи товарів, крім продуктів сільськогосподарського виробництва.

Нагадаємо, з 30 серпня по 5 вересня тривав візит українського президента до Сполучених Штатів Америки. Під час візиту до Америки Зеленський зустрівся із президентом США Джо Байденом, з очільниками ключових для українсько-американських відносин міністерств. Президенти ухвалили спільну заяву щодо стратегічного партнерства.

Читайте також наш матеріалГроші, нормандський формат та "Північний потік-2": про що говорили Байден та Зеленський 

Читайте також

1