Зеленський провів телефонну розмову з Ердоганом: про що говорили

Стратегічне партнерство між Україною й Туреччиною розвивається динамічно
Важливо
Зеленський провів телефонну розмову з Ердоганом: про що говорили
Зустріч Зеленського та Ердогана Фото: Офіс президента
9 Липня 2021, 09:43
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом, а також подякував Туреччині за рішучу підтримку на шляху до набуття повноправного членства в НАТО, зокрема під час Брюссельського саміту Альянсу.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Зеленський вважає, що стратегічне партнерство між Україною й Туреччиною динамічно розвивається і є прикладом справжніх дружних стосунків, що підкріплюється конкретними справами. Сторони поговорили щодо важливості поглиблення співробітництва у сфері безпеки й оборони.

Поглиблення взаємодії між Україною та Туреччиною – важливий чинник забезпечення миру і стабільності в Чорноморському регіоні, і реальним прикладом такої роботи є взаємодія у форматі "Квадрига", - сказав Зеленський.

Зеленський і Ердоган також обговорили перспективи взаємодії в енергетичній сфері, а також констатували необхідність фіналізації Угоди про зону вільної торгівлі між Україною й Туреччиною.

Окремо президент України наголосив на важливості ухвалення Закону "Про корінні народи України", зокрема для кримських татар.

Також Зеленський відзначив активну участь Туреччини в Конференції з питань реформ в Україні, яка відбулася в Литві, зокрема виступ міністра закордонних справ Турецької Республіки Мевлюта Чавушоглу. Лідери країн підтвердили домовленість провести наступне засідання Ради стратегічного партнерства в Україні.

Нагадаємо, що 7 липня у межах робочого візиту до Литви у Вільнюсі відбулась зустріч президента України Володимира Зеленського та президента Литовської Республіки Гітанаса Наусєди.

Читайте також

1