Україна відреагувала на загострення конфлікту між Вірменією та Азербайджаном

МЗС висловив співчуття родичам загиблих
Головне
Україна відреагувала на загострення конфлікту між Вірменією та Азербайджаном
МЗС України (фото: Укрінформ)
28 Вересня 2020, 15:13

Міністерство закордонних справ України висловило стурбованість у зв'язку з загостренням протистояння навколо Нагірного Карабаху. МЗС закликав Азербайджан та Вірменію повернутися до мирного врегулювання конфлікту.

Офіційну позицію МЗС опублікувала в Twitter пресслужба відомства. Там підкреслили, що наразі ретельно вивчають всі обставини, що призвели до активізації військових дій.

"Співчуваємо родичам і близьким загиблих", - йдеться в повідомленні.

Читайте також

Нагадаємо, 27 вересня повідомлялося, що на азербайджано-вірменському кордоні знову спалахнули бойові дії. Вірменія звинувачує Азербайджан у нападі на Нагірний Карабах, а Азербайджан заявляє, що почав контрнаступальну операцію своїх військ по всій лінії фронту.

Пізніше стало відомо, що у Нагірному Карабаху та у Вірменії ввели воєнний стан через загострення ситуації на кордоні з Азербайджаном.

Своєю чергою, Азербайджан заявив, що військові взяли під контроль чотири селища Фізулінського району і два села Джебраїльського району у Нагірному Карабасі, та повідомив про введення воєнного стану у деяких регіонах. Пізніше офіційний Баку заявив про 550 вбитих вірменських військових.