Україна зможе отримати 8,5 млн доз вакцини проти COVID-19

Якщо її доведуть безпечною і ефективною
Україна зможе отримати 8,5 млн доз вакцини проти COVID-19
Вакцина (фото: Pan American Health Organization)
12 Листопада 2020, 14:37
читать на русском

Україна матиме змогу отримати максимум 8, 5 млн доз вакцини проти коронавірусу завдяки механізму COVAX.

Про це заявив на брифінгу заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко (досьє Віктора Ляшка).

Україна працює з механізмом COVAX, який забезпечить доставку в Україну вакцини проти коронавірусу в разі її реєстрації з доведеною безпечністю і ефективністю. Сьогодні ми чітко розуміємо, що отримаємо кількість доз, що буде дорівнювати 20% від кількості населення. Мова йде, якщо ми відраховуємо від нашої офіційно статистики, то це максимум 8,5 млн доз. Перший транш ми очікуємо в розмірі 3% - це 1 млн 250 тис. доз, - сказав Ляшко.

Читайте також

За його словами, найближче засідання правління COVAX відбудеться 19 листопада, і тоді стане відомо про орієнтовні дати постачання, кількість і вартість вакцини.

Нагадаємо, що  виробники вакцини проти коронавірусу Pfizer та їх німецький партнер BioNTech заявили, що їхня вакцина проти COVID-19 показує значно кращі результати, ніж більшість експертів сподівалися, і на 90% ефективніша.

Голова Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебреїсус покладає на вакцину від COVID-19 фармацевтичної компанії Pfizer великі надії. Він також розраховує, що в світі буде з'являтися більше вакцин.