Україна зможе отримати транш від МВФ наступного року - Марченко

Домовитись з Фондом Мінфін планує ще у 2020 році
Україна зможе отримати транш від МВФ наступного року - Марченко
Міністр фінансів України Сергій Марченко (фото: УНІАН)
27 Листопада 2020, 14:03
читать на русском

Міністр фінансів України Сергій Марченко припускає, що домовитись із Міжнародним валютним фондом про транш вийде ще у 2020 році, однак кошти Україна зможе отримати вже наступного року.

Про це він розповів в інтерв'ю ВВС News Україна.

У Міністерстві фінансів сподіваються, що домовитись із МФВ все вийде цього року.

У нас ці кошти, звичайно, передбачені в бюджеті. Більш того, у нас були передбачені два транші від МВФ (по 700 млн дол. кожний - ред.), - сказав міністр фінансів.

Марченко зазначив, що Україна виконала усі структурні "маяки" для першого перегляду від МВФ. Щодо інших "маяків", то наразі вони ще в процесі виконання.

Я не можу сказати категорично, що коштів не буде. Може виявитися так, що це рішення якимось чином буде знайдено. Але я не хочу давати якісь оптимістичні обіцянки щодо цього. Більш імовірним сценарієм, я б сказав, дуже високо ймовірним, що нам вдасться домовитися у поточному році про місію і ці кошти будуть вже в наступному році,- сказав Марченко.

Читайте також

За його словами, питання не стільки в транші, а в месиджах і взаємодії між Україною та МВФ.

Якщо ми зможемо переломити негативний наратив останніх місяців, це вже буде великою перемогою, я вважаю. Тому що це відкриває нам шлях до отримання макрофінансової допомоги, до відновлення перемовин зі Світовим банком, і так далі, - сказав Марченко.

Нагадаємо, що радник керівника Офісу президента України Андрія Єрмака Тимофій Милованов повідомив, що Україна не встигає отримати транш від Міжнародного валютного фонду у 2020 році. За його словами, це нереально встигнути.

Міністерство фінансів успішно завершило переговори з МВФ стосовно основних параметрів проєкту держбюджету на 2021 рік.

Більше читайте про бюджет-2021 у нашому матеріалі: Прийняття бюджету затягується: які загрози постали перед Україною

1