Україна не встигає отримати транш від МВФ - радник Єрмака

Траншу цього року не буде
Головне
Україна не встигає отримати транш від МВФ - радник Єрмака
Тимофій Милованов Фото: сторінка Милованова у Фейсбук
24 Листопада 2020, 10:15
читать на русском

Україна не встигає отримати транш від Міжнародного валютного фонду у 2020 році. Про це радник керівника Офісу президента України Андрія Єрмака Тимофій Милованов повідомив в етері програми "Свобода слова".

Фізично, календарно зараз ми не встигаємо. Це нереально цього року. Траншу цього року не буде. Що можливо отримати цього року? Це місія МВФ. І якщо дуже добре попрацювати, це неочевидно, але це можливо, то можна отримати staff level agreement – це досягнення домовленості на робочому рівні. Чому це важливо? Тому що таке досягнення домовленостей дає позитивний сигнал ринкам фінансовим і дозволяє Україні залучити фінансування, – сказав Милованов.

Тимофій Милованов, нагадаємо, 22 листопада був призначений радником керівника Офісу президента України Андрія Єрмака (досьє Єрмака) поза штатом.

Читайте також

До кінця 2021 року Україна розраховує отримати 700 мільйонів доларів США в рамках чинної програми "Стенд-бай".

У жовтні Кабінет Міністрів України створив міжвідомчу робочу групу з питань координації переговорного процесу з Міжнародним валютним фондом.

Міністр фінансів Сергій Марченко заявляв, що через рішення КСУ про антиконституційність статті про кримінальну відповідальність за умисне неподання декларацій Україна ризикує втратити як уже погоджене фінансування, так і кошти на продовження чинних програм.

У той же час, міністерство фінансів очікує до кінця цього року отримати транш від Міжнародного валютного фонду у межах чинної програми Стенд-бай, оскільки Україна вже виконала 4 структурні маяки програми із 10.

Раніше голова представництва ЄС в Україні Матті Маасікас попередив, що допомога Україні від Міжнародного валютного фонду та ЄС, а також збереження безвізового режиму залежить від боротьби з корупцією.