Україна знайде винних у загибелі журналіста Рокеллі – Геращенко

Справу й надалі розслідуватиме українська поліція
Україна знайде винних у загибелі журналіста Рокеллі – Геращенко
4 Листопада 2020, 18:18
читать на русском

Українська сторона продовжить розслідування загибелі італійського журналіста Андреа Рокеллі та його перекладача Андрія Миронова під час війни на Донбасі.

Про це на брифінгу заявив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

За словами Геращенка, поліції цю справу передали від СБУ ще восени 2019 року за ініціативою МВС.

Міністр розповів, що правоохоронці вже провели комплекс слідчо-оперативних дій та експертиз, але скоєний 6 років тому злочин розслідувати важко.

Ми фактично вийшли на те, що Марків точно не міг бути до цього причетний. Але розслідування загибелі італійського журналіста Рокеллі і його перекладача продовжується, і ми будемо шукати тих, хто був дійсно причетний до цієї загибелі… Ми будемо продовжувати цю справу до її повного завершення, - заявив Геращенко (досьє Антона Геращенка).

Читайте також

Нагадаємо, старший сержант Національної гвардії України Віталій Марків відбував покарання у в'язниці біля Мілану після того, як у липні минулого року суд першої інстанції засудив його до 24 років ув’язнення за нібито причетність до загибелі італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі та перекладача росіянина Андрія Миронова у травні 2014 року у районі Слов’янська Донецької області.

3 листопада 2020 року апеляційний суд виніс виправдувальний вирок у справі українського нацгвардійця Віталія Марківа, знявши з нього усі звинувачення.

4 листопада він повернувся до України.

Про усі подробиці справи Віталія Марківа читайте у нашому матеріалі Повернувся додому після 3,5 років ув'язнення: як зустрічали Віталія Марківа на батьківщині.