Українці можуть зустріти новорічні свята без карантинних обмежень - Кузін

Головна умова - виконувати карантинні рекомендації
Головне
Українці можуть зустріти новорічні свята без карантинних обмежень - Кузін
Вечірка, свято Фото: cottonbro з Pexels
12 Листопада 2021, 20:35
читать на русском

Головний державний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я Ігор Кузін вважає, що новорічні свята українці можуть провести не у червоній зоні карантину.

Про це він сказав в етері на "Радіо НВ".

Швидкість виходу кожної області з червоної зони залежить від кожного громадянина України: від рівня дотримання протиепідемічних вимог, від рівня вакцинації, від дуже багатьох інших чинників. За умови дотримання всіх вимог сподіваємося, що маємо шанси цей Новий рік провести не в червоній зоні, — сказав Кузін.

Нагадаємо, в Україні через складну ситуацію з коронавірусом вже 17 областей перебувають у "червоній" зоні карантину.

Цього року українці під час святкування Різдва та Нового року будуть мати додаткові вихідні.

Оскільки католицьке Різдво, 25 грудня, цього року випадає на суботу, то українці матимуть додатковий вихідний – у понеділок, 27 грудня. До того ж робота 24 грудня швидше за все буде скорочена на одну годину.

Новий рік 1 січня також випадає на суботу, відповідно, вихідними днями стануть 1, 2 і 3 січня. А 31 грудня - буде короткий робочий день.

На Різдво, 7 січня, українці відпочиватимуть три дні поспіль - 7, 8 і 9 січня. Ну і четвер, 6 січня - знову буде коротким робочим днем.

Канікули у школярів повинні початися 24 грудня і тривати до 10 січня. Проте, у зв'язку з епідеміологічною ситуацією в Україні можливі зміни.

Про обмеження, які діють у регіонах, читайте в матеріаліВ Україні посилили карантин: хто в "червоній" зоні та що заборонено

Читайте також

1