Кузін назвав два способи, як можна зупинити поширення COVID-19

Інакше - може статись колапс медичної системи
Важливо
Кузін назвав два способи, як можна зупинити поширення COVID-19
Медики, лікарі у захисних костюмах, коронавірус, карантин Фото: УНІАН
27 Жовтня 2021, 20:57
читать на русском

Кількість областей, які можуть потрапити до "червоної" зони карантину, може лише збільшитись. Оскільки рівень захворюваності на COVID-19 продовжує зростати.

Своєю чергою головний санітарний лікар Ігор Кузін в етері телеканалу "Дом" назвав два способи, як можна зупинити поширення коронавірусу в Україні.

За його словами, посилений карантин торкнувся вже більшість областей України. Крім того, цей список може лише збільшуватись. У "жовтій" зоні карантину перебуває наразі лише три регіони - Закарпатська, Кіровоградська та Вінницька області.

Ми маємо два способи зупинити поширення коронавірусної хвороби. Перший і основний - вакцинація. Другий - посилення протиепідемічних заходів, - зазначив Кузін.

Санлікар нагадав, що станом на сьогодні в Україні 66% ліжок, які виділені для лікування хворих коронавірусом, вже зайняті. У стаціонарах перебуває 41 331 пацієнт з COVID-19 і ще 6000 осіб з підозрою на інфекцію.

Ми бачимо, що рівень госпіталізації продовжує зростати, але в той самий час продовжують зростати і темпи вакцинації. Тільки за минулий тиждень було зроблено 1,5 млн щеплень, - сказав він.

Кузін наголосив, що в "червоних" регіонах зріс темп вакцинації від коронавірусу. Втім, не потрібно чекати посилення карантину, щоб отримати щеплення. В першу чергу це потрібно для того, щоб зберегти своє життя і здоров'я, не дозволити хворобі покласти вас в реанімацію.

За його словами, вакцинація - це єдина можливість уникнути колапсу медичної системи.

В Україні через складну ситуацію з коронавірусом вісім областей перебувають у "червоній" зоні карантину. А з 30 жовтня до них приєднаються ще сім.

Про обмеження, які діють у регіонах, читайте в матеріалі: В Україні посилили карантин: хто в "червоній" зоні та що заборонено

Читайте також

1