Українці не скоро без перешкод їздитимуть до ЄС - колишня віцепрем'єрка

Громадянам України знадобляться особливі документи для подорожей до ЄС
Ексклюзив
Українці не скоро без перешкод їздитимуть до ЄС - колишня віцепрем'єрка
Закордонний паспорт громадянина України (фото: УНІАН)
2 Березня 2021, 13:54
читать на русском

Паспорти вакцинації, про які зараз домовляються уряди країн-членів ЄС, можуть означати, що українці, імовірно, не скоро вільно подорожуватимуть до ЄС.

Про це в інтерв'ю "Парламент.UA" сказала народна депутатка та колишня віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, це не тому, що "ЄС не пускає", адже поїздки обмежені і всередині Союзу.

Ці сертифікати з об`єктивних причин необхідні для відновлення безперешкодного і, головне, безпечного руху людей. І це правильно. Наскільки мені відомо, наразі не йдеться про те, що люди (громадяни країн ЄС) не зможуть пересуватися без цього документа, а він надаватиме певні привілеї, - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Читайте також

Вона не виключає, що громадянам України знадобляться такі документи для подорожей до ЄС: або ж це будуть ПЛР-тести та карантин – поки невідомо.

Думаю, те, як швидко для українців знову відкриються кордони ЄС, – залежить від того, як швидко влада дасть раду пандемії. А реальність не дає приводів для оптимізму, - каже депутатка.

Раніше головний санітарний лікар Віктор Ляшко (досьє Ляшка) заявив, що влада в Україні планує вести реєстр вакцинованих від коронавірусу та вносити дані у міжнародне свідоцтво про проведення вакцинації.

Читайте також наш матеріалСвіт майбутнього: для міжнародних подорожей люди отримуватимуть паспорти вакцинації    

1