Українці не вірять, що Зеленський сприяв санкціям США проти Коломойського - опитування

Половина українців схвалила санкції проти олігарха
Українці не вірять, що Зеленський сприяв санкціям США проти Коломойського - опитування
Ігор Коломойський (Фото: УНІАН)
17 Березня 2021, 17:23
читать на русском

Соціологи Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) вияснили ставлення українців до санкцій США проти олігарха Ігоря Коломойського.

Дослідження КМІС показало, що 61% українців чули про цю подію, 37% не чули.

52% населення поставилися до цього позитивно, втричі менше (14%) – негативно, третина (34%) не сформували свого ставлення до цієї події, - зазначили соціологи.

Дослідження КМІС

Читайте також

Що стосується оцінювання ролі президента Володимира Зеленського в санкціях проти Ігоря Коломойського, то відносна більшість опитаних (42%) вважають, що він не втручався в цей процес, стільки ж (42%) не мають своєї думки з цього приводу, 9% вважають, що він сприяв США в оголошенні санкцій, а 7%, що заважав.

Дослідження КМІС


Контекст. 9 лютого українські олігархи Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов подали позов проти США з вимогою відшкодувати їм 23 млн доларів за конфіскацію комерційної нерухомості в Кентуккі і Далласі.

Раніше Мін'юст США 6 серпня подав два цивільних позови про конфіскацію майна в Окружний суд Південного округу Флориди, стверджуючи, що комерційна нерухомість в Луїсвіллі (Кентуккі) і Далласі (Техас) була придбана з використанням незаконно привласнених з "ПриватБанку" коштів і підлягає конфіскації на підставі про порушення федерального законодавства про відмивання грошей.

Ексвласників "ПриватБанку" Коломойського і Боголюбова (досьє Геннадія Боголюбова) звинувачують в тому, що вони відмивали злочинні доходи через банківські рахунки підставних компаній, перш за все у кіпрському відділенні "ПриватБанку".