Українці переводять бізнес у західні регіони: за місяць перевезли майже сотню підприємств

Триває програма Мінекономіки щодо релокації підприємств на захід України
Українці переводять бізнес у західні регіони: за місяць перевезли майже сотню підприємств
29 Березня 2022, 19:52
читать на русском

За місяць воєнних дій в рамках державної програми релокації бізнесу із зони бойових дій на захід України вже переїхали 98 підприємств, ще 375 бізнесів перебуває у стадії переїзду.

Про це повідомила перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко.

Станом на сьогодні потужності 98 підприємств вже перевезено на Західну Україну. 375 учасників програми перебувають в стадії переїзду. А загалом Міністерством економіки отримано 1164 заявок від підприємців, з яких 1058 вже опрацьовані, – повідомила вона.

За її словами, програмою релокації може скористатися кожен підприємець, бізнес якого опинився під загрозою через війну. Йдеться як про великі виробництва, так і про малі підприємства, де працюють кілька десятків людей.

Зазначається, що держава допоможе підібрати площу для розміщення виробництва, перемістити та розселити персонал, а також знайти працівників на місці після переїзду.

Окрім того, держава може допомогти із забезпеченням логістики. Для цього буде використано потужності "Укрзалізниці" та "Укрпошти", а у випадку додаткової потреби залучаються субпідрядники, які мають можливості транспортувати вантажі.

Масштабне переміщення бізнесу на безпечні території допоможе Україні зберегти виробництво, робочі місця та задовольнити попит армії й цивільного населення на низку товарів і послуг, що критично необхідні для перемоги над ворогом, – наголосила міністерка.

Для участі у програмі релокації бізнесу потрібно заповнити заявку за посиланням.

Нагадаємо, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що збитки України через напад Росії з врахуванням майбутніх втрат становитимуть понад 1 трлн доларів.

Читайте також

1