Українці розповіли, що думають про вакцинацію від COVID-19

Значна кількість громадян вже отримали принаймні одне щеплення
Ексклюзив
Українці розповіли, що думають про вакцинацію від COVID-19
вакцинація (Фото: УНІАН)
8 Грудня 2021, 19:37
читать на русском

Український сайт з пошуку роботи Work.ua, який щомісяця відвідують понад 14 мільйонів людей, у листопаді цього року провів серію опитувань серед понад 5 тисяч своїх користувачів про ставлення до вакцинації та про те, наскільки потрібне зараз щеплення проти COVID-19 для результативної роботи. PR-manager компанії Каріне Макіян поділився з нами результатами.

Про це йдеться у матеріалі Парламент.UA"Чи змусять усіх українців колотися проти ковіду та що буде масовим: вакцинація чи протести".

Так от, на запитання, чи вони вакциновані, більш як половина учасників опитування відповіли ствердно. Інші 35% вказали, що щеплення у них ще немає. Але 12% із них зазначили, що збираються вакцинуватися найближчим часом, а 23% – що щеплення у їхніх планах немає взагалі.

При цьому про те, що вакцинація необхідна їм для роботи (через відрядження, роботу з людьми тощо), сказали 62% українців. Інші працюють у віддаленому режимі, тож гострої потреби у сертифікаті, принаймні на роботі, не мають.

Також компанія попросила респондентів висловити своє ставлення до того, що роботодавці наполягають на вакцинації своїх підлеглих. Думки розділилися практично порівну: 53% проти того, щоб керівник заохочував зробити щеплення, а друга половина не проти м’яких заходів або за будь-які методи.

Нагадаємо, що Держслужбовці та педагоги – не єдині, кого уряд поставив перед вибором "вакцинація чи відсторонення". Чимало людей вже тимчасово втратили роботу та, відповідно, зарплату лише через те, що відмовилися щеплюватися проти коронавірусу. І цей список професій Кабмін продовжує розширювати.

Читайте також наш матеріал: "Примус чи заохочення: що ефективніше для вакцинації українців проти COVID-19".

Читайте також

1