Українці розповіли, за яких умов погодяться залишити країну

Українці хотіли б жити в Європі та США, тільки не у Росії
Українці розповіли, за яких умов погодяться залишити країну
Люди у захисних масках (фото: Pexels)
12 Листопада 2020, 06:09
читать на русском

Частина українців згодні жити в Європі та Сполучених Штатах Америки, але навіть за гроші не хотіли би жити у Росії. Про це свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

Опитування КМІС

Опитування КМІС (скрін)

Згідно із результатами опитування, у жовтні 2020 року 27,9% українців були згодні переїхати на постійне проживання в країни Європейського союзу і США за умови надання громадянства. Залишилися б удома 68,7% респондентів.

Опитування показало, що 5,8% українців готові були б виїхати жити у Росію за умови надання громадянства, однак 91,7% відмовилися б від такої пропозиції.

Читайте також

Також КМІС спитав у мешканців України про майбутнє відносин з Росією. Про те, що у майбутньому Україна буде мати
напружені  чи конфліктні відносини з Росією, думає більшість опитаних.

Опитування КМІС

Опитування КМІС (скрін).

Нагадаємо, як свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг", українці не помітили значних змін у сфері боротьби з корупцією в країні.

Дані показали, що оцінюючи зміни у сфері боротьби з корупцією протягом останнього року, 47% опитаних не побачили зрушень, 34% – вважають, що ситуація погіршилася, 14% – побачили позитивні зміни.

Також, українці розповіли, за кого б проголосували на виборах президента. Як засвідчили дані опитування Центру Разумкова, якби президентські вибори відбувалися на початку листопада цього року, то у першому турі найбільше голосів отримав би Володимир Зеленський.