Українці сказали, чи підтримують локдаун - опитування

Більшість громадян проти локдауну, але за посилення карантину
Українці сказали, чи підтримують локдаун - опитування
Пасажири в медичних масках в маршрутці, карантин фото: УНІАН
17 Вересня 2021, 21:44
читать на русском

Соціологи вияснили ставлення українців до можливого запровадження локдауну через погіршення ситуації з коронавірусом.

За даними соціологічної компанії Gradus Research, 37% опитаних громадян вважають, що локдаун не потрібен, а варто посилити карантинні обмеження, передає "Україна 24".

22% українців заявили, що карантин взагалі не потрібен, а 20% - що карантин має залишатися таким, як зараз. Лише 9% громадян вважають за доцільне ввести локдаун.

Соціологи також з'ясували, що  у разі посилення карантину в Україні громадян турбує новий спалах коронавірусу - 46%, а також закриття транспорту (41%) і магазинів з ринками (37%). Можливий перехід на дистанційне навчання турбує 32% опианих, перехід на дистанційну роботу - 16%, закриття театрів і кіно – 8%.

Опитування було проведено дослідницькою компанією Gradus Research методом самозаповнення анкети в мобільному додатку Gradus. Онлайн-панель Gradus показує структуру населення міст з кількістю мешканців понад 50 тисяч у віці 18-60 років за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіоном. Період проведення опитування: 15 вересня 2021 року. Розмір вибірки: 1000 респондентів.

Нагадаємо, з 20 вересня в Україні буде введена нова карантинна зона - жовта. У нашому матеріалі: "Жовта зона карантину: до чого слід готуватися українцям" ви зможете дізнатися, на які обмежень чекати та до яких змін готуватися.

Читайте також