Українці визначилися, за кого голосуватимуть на виборах президента

Більшість громадян готова підтримати чинного главу держави
Головне
Українці визначилися, за кого голосуватимуть на виборах президента
Опитування (фото: Pexels)
10 Серпня 2021, 15:27
читать на русском

Якби найближчим часом відбувалися президентські вибори, найбільше голосів у першому турі отримав би чинний президент Володимир Зеленський.

Про це свідчать результати соціологічного опитування Центру Разумкова.

За даними соціологів, за Зеленського готові віддати голоси 19,5% усіх опитаних або 29% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме.

Мають намір проголосувати за лідера "Європейської солідарності" Петра Порошенка відповідно 10% і 16% опитаних.

  • За Юрія Бойка − відповідно 10% і 15%.
  • За Юлію Тимошенко ˗  8% і 11%.
  • Ігоря Смешка ˗ 4% і 6%.
  • Олега Ляшка ˗ 2% і 3%.

Згідно із даними опитування, Зеленський у випадку електорального суперництва у другому турі з Порошенком отримав би 28% голосів усіх опитаних або 61% голосів тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме, а Порошенко ˗ відповідно 17% і 39%.

У випадку виходу до другого туру Зеленського і Бойка за чинного президента проголосували б 31% усіх опитаних або 68% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме, за Бойка ˗ відповідно 15% і 32%.

Нагадаємо, наприкінці липня соціологи вияснили, хто б з українських політиків виграв президентські вибори, якби вони відбулися найближчим часом. Більшість громадян готова віддати свої голоси за чинного президента Володимира Зеленського (27,7%).

Читайте також

1