Українці зможуть отримати реєстраційні номери на авто онлайн

В Україні змінилися правила отримання автомобільних номерів
Українці зможуть отримати реєстраційні номери на авто онлайн
Автомобіль “Рено” (Фото: Каталог фірми Renault)
16 Грудня 2020, 21:31
читать на русском

В Україні набули чинності нові правила отримання реєстраційних номерів на транспортні засоби.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомило МВС України.

Нововведення запрацювали відсьогодні, 16 грудня. Тепер отримати реєстраційні номери можна онлайн, залишивши заявку в електронному кабінеті водія або Єдиному державному порталі адміністративних послуг.

Крім того, огляд автомобілів при реєстрації, перереєстрації та знятті з обліку стане простішим, - зазначили у повідомленні.

Крім того, за твердженням МВС, новий порядок реєстрації запобігатиме відчуженню транспортних засобів у їх господарів, якщо їхні авто будуть внесені до Державного реєстру боржників.

Нагадаємо,  у 2021 році в Україні почне діяти обов'язковий аудит безпеки для доріг міжнародного значення.

Читайте також

Крім аудиту, для підвищення безпеки на дорогах України, Мінінфраструктури запланувало на наступний рік низку покращень. Наприклад, буде облаштовано 1000 демпферних систем, 900 освітлених пішохідних переходів і світлофорів на вимогу, пішохідні переходи на різних рівнях і місця відпочинку для водіїв.

Крім цього, будуть встановлені 125 комплексів автофіксації порушень ПДР і 100 комплексів габаритно-вагового контролю WiM, повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій (досьє Владислава Криклія).