Українців попередили про негоду: якою буде погода 1 вересня

У більшості областей очікуються дощі
Українців попередили про негоду: якою буде погода 1 вересня
Дощ, погода (Фото: pexels)
31 Серпня 2021, 16:16
читать на русском

Синоптики попередили мешканців України про небезпечні метеорологічні явища 1 вересня.

Зокрема, за даними Українського гідрометцентру, 1 вересня на Закарпатті та в Карпатах очікується значний дощ. Оголошено перший рівень небезпечності, жовтий.

Синоптики також повідомили, що у перший день осені відбуватиметься зміна синоптичних процесів, вітер стане переважати з північного заходу і саме звідти до нас рухається холодна повітряна маса.

Першими похолодання зустрічають західні області, тому в цьому регіоні Свято знань буде переважно прохолодним та дощовим, надалі у другій половині дня зона опадів дістанеться і до північних та центральних областей, а от решта території ще завтра насолодиться теплою сонячною погодою, - кажуть синоптики.

Вночі у західних, вдень також і в північних та більшості центральних областей очікуються короткочасні дощі місцями грози. Вітер північно-західний, західний, 5-10 м/с.

Температура повітря вночі 9-14, на півдні та сході країни 13-18 градусів; вдень 21-26, на крайньому сході до 29, у західних областях 15-20 градусів.

У Києві та області перше вересня обіцяє бути теплим - до 23 градусів, однак є висока ймовірність дощу.

Нагадаємо, синоптики попередили про значне похолодання в Україні. Температура повітря в окремих областях знизиться до шести градусів вже 2 вересня.

Читайте на нашому сайті: Через 20-25 років зими в Україні може не бути - інтерв'ю з головою Укргідрометцентру Миколою Кульбідою 

Читайте також