Україні не потрібно проводити всеукраїнський референдум - Разумков

Крим і Донбас - українські території, які рано чи пізно повернуться
Україні не потрібно проводити всеукраїнський референдум - Разумков
Дмитро Разумков / Facebook
1 Лютого 2021, 15:03
читать на русском

Спікер Верховної Ради (досьє Дмитра Разумкова) заявив, що Україні не потрібно проводити всеукраїнський референдум з питання непідконтрольних територій Донбасу і окупованого Криму.

 Під час брифінгу він сказав, що це на 100% території України.

При всій повазі до Леоніда Макаровича я не думаю, що потрібно проводити референдум з цього питання, тому що Крим і окремі райони Донецької і Луганської областей - це на 100% території України, і рано чи пізно вони повернуться, - зазначив спікер ВР.

Читайте також

Він також підкреслив, що проведення референдуму є дорогим.

Ми всі знаємо, скільки коштує референдум, не думаю, що нам потрібно проводити його. Нам є на що витратити ці кошти, - додав Раумков.

Нагадаємо, що перший президент України, голова української делегації в Тристоронній контактній групі (досьє Леоніда Кравчука) розповів, яке питання необхідно винести на всеукраїнський референдум у першу чергу.

За його словами, референдум потрібний для того, щоб люди сказали, як має бути організоване життя в тих регіонах, які сьогодні не контролюються Україною, але є українськими територіями.

Винесення цього питання на референдум стало б відповіддю для політичного врегулювання в Україні, яке має відбутися відповідно до принципів міжнародного права.