Україні передали військового, затриманого бойовиками

Обставини того, як військовий потрапив до окупантів, встановлюються
Україні передали військового, затриманого бойовиками
Повернення військового (Фото: ТКГ)
23 Грудня 2020, 17:26
читать на русском

Українській стороні повернули військовослужбовця однієї з бригад ЗСУ, який кілька днів тому зник з  частини і потрапив на окуповану територію.

Про це на сторінках у соцмережах повідомила українська делегація в ТКГ.

Сьогодні, завдяки відповідним діям Гуманітарної підгрупи в ТКГ українській стороні було повернуто військовослужбовця однієї з механізованих бригад ЗСУ, молодшого сержанта Пупка Олександра Івановича, який за обставинами, які встановлюються, нещодавно потрапив на тимчасово непідконтрольну територію, - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 21 грудня у зоні проведення ООС на Донбасі зник український військовослужбовець, його затримали бойовики.

Під час перевірки наявності особового складу одного з підрозділів військової частини, що виконує завдання в районі проведення операції Об’єднаних сил було виявлено відсутність одного з військовослужбовців підрозділу. Пошукові заходи позитивного результату не дали, - розповіли у штабі ООС.

Пізніше було встановлено, що військовослужбовця затримали бойовики із незаконних збройних формувань.

 Представники російсько-окупаційних військ намагаються цинічно використати даний факт для дискредитації Збройних Сил України. Обставини події з’ясовуються, - зазначили в штабі ООС.

Читайте також

Як відомо, бойовики також продовжують блокувати п'ять КПВВ на лінії розмежування. З української сторони функціонують усі пункти пропуску громадян.

В ООС повідомили, що окупанти щоденно пропускають людей лише на КПВВ "Станиця Луганська". В КПВВ "Новотроїцьке" пропуск відновлюється двічі на тиждень у понеділок та п’ятницю, коли бойовики розблоковують рух дорожнім коридором.

1