Україні вигідно прийняти частину мігрантів з польсько-білоруського кордону - експерт

Політолог Спірідонов вважає, що Україна могла б отримати кошти від ЄС за прихисток нелегалів
Ексклюзив
Україні вигідно прийняти частину мігрантів з польсько-білоруського кордону - експерт
Мігранти біля польського кордону Фото: БЕЛТА
10 Листопада 2021, 20:29
читать на русском

Політичний експерт Микола Спірідонов вважає, що Україна могла б із зиском допомогти ЄС вирішити міграційну кризу, яка спостерігається на кордоні Білорусі та Польщі.

Про це він сказав Парламент.UA.

На його думку, Україні варто  більш ретельно захищати україно-білоруський кордон.

Це ще й доцільно з безпекової точки зору, адже напад Росії може відбутись і з білоруського боку. Крім того, потрібно торгуватись з європейцями: ми приймаємо частину біженців, а нам дають гроші на їх забезпечення і додаткові інвестиції в країну, - сказав він.

Спірідонов каже, що нашій країні не варто "категорично відмовлятись", бо ми також маємо певні зобов'язання перед ЄС, але потрібно й захищати свої інтереси.

Якщо Європа хоче, щоб ми приймали велику кількість біженців, то нехай думають і про компенсатори. До речі, якщо частина цих людей буде працювати, то Україні це буде навіть корисною. Навіть якщо вони не сплачуватимуть офіційних податків, то як мінімум витрачатимуть гроші на українську продукцію і товари, в які вже закладені акцизи та збори, - вважає експерт.

Нагадаємо, за останні кілька місяців прикордонники відзначають посилення міграційного тиску на польсько-білоруську ділянку державного кордону. Від 1 серпня цього року прикордонники вже зафіксували понад 30 тисяч спроб нелегального перетину польсько-білоруського кордону. 8 листопада ситуація на кордоні загострилася, коли до території Польщі підійшли кілька сотень мігрантів з дітьми та почали штурмувати огородження з колючим дротом.

В МВС України заявили, що наразі спостерігається збільшення потоків мігрантів на прикордонних регіонах України та вважають, що цим самим сусідні країни намагаються влаштувати міграційну кризу в нашій країні.

Читайте також

1