Українська поліція з 12 жовтня переходить на посилений режим служби

Це пов'язано із проведенням в країні місцевих виборів
Важливо
Українська поліція з 12 жовтня переходить на посилений режим служби
Поліцейський, карантин (фото: УНІАН)
7 Жовтня 2020, 15:54
читать на русском

Поліція в Україні працюватиме в посиленому режимі з 12 жовтня до 1 листопада на період виборчої кампанії та під час місцевих виборів в Україні. Про це повідомив голова Національної поліції Ігор Клименко.

Основним завданням поліції під час виборчого процесу є простежити за тим, щоб вибори відбулися в межах законності. Ми налагодили координацію з усіма керівниками правоохоронних органів у регіонах, щоб гарантувати безпеку як під час виборчої кампанії, так і самих виборів, – сказав голова Нацполіції.

Загалом планується залучити понад 75 тисяч поліцейських, з них на охорону виборчих бюлетенів - 47 тисяч.

Читайте також

Клименко повідомив, що наразі кількість адміністративних протоколів і розпочатих кримінальних проваджень за місяць виборчої кампанії перевищує у 12 та 18 разів відповідно аналогічні показники під час парламентських виборів 2019 року.

Нагадаємо, місцеві вибори в Україні вперше пройдуть за новим Виборчим кодексом.

Читайте також

Як заявив кандидат економічних наук, експерт Олександр Хмелевський для видання "Парламент UA", очікується, що фальсифікацій під час цих виборів буде більше, ніж було раніше.

Як пояснює Хмелевський, то люди, які матимуть температуру, вищу за 37,2, будуть голосувати в спеціальних кабінках. Проте спостерігачів, журналістів та представників політичних партій з температурою не допустять на дільниці. Також через високу температуру можна буде усунути будь-якого члена виборчої комісії.

Оскільки таке усунення може відбутися в день голосування або напередодні, то заміну такому члену комісії, швидше за все, знайти не вдасться. Це може бути використано для усунення незговірливих членів комісій та фальсифікацій виборів, — пояснив він.

1