Українські медики в урядовому кварталі вимагали підвищення зарплат - відео

Протести медиків спричинив бюджет-2021, в якому не передбачене зростання видатків на медицину
Головне
Українські медики в урядовому кварталі вимагали підвищення зарплат - відео
Протест медиків (скріншот відео 5 каналу)
16 Грудня 2020, 15:14
читать на русском

Близько сотні медиків з усієї України зібралися у центрі Києва вимагаючи підвищення зарплат та покращення умов роботи.

Про це повідомило ТСН.

Протест медиків розпочався на Майдані Незалежності. Після нетривалого пікету колона рушила до Урядового кварталу.  Лікарі й медсестри хочуть передати Кабміну та народним депутатам, звернення з вимогою підвищення зарплат.

Зарплати вистачає тільки на їжу. На все інше доводиться підробляти на другій роботі, - розповів один з протестувальників.

Читайте також

Окрім підвищення зарплат, медики також вимагають покращення умов роботи та перебування хворих у лікарнях. Зокрема лікарі скаржаться на брак кисню у лікарнях:

В нас залишилось кисню на 10 днів, що ми далі будемо робити, ми не знаємо. Я вже серйозно задумуюсь, щоби змінити професію, - розповідає на відео одна із медиків, яка працює лікарем вже 25 років.

Як відомо, учора Верховна Рада ухвалила бюджет, у якому не підтримала пропозиції МОЗ щодо збільшення фінансування галузі.

Нагадаємо, раніше Степанов повідомляв, що поданий Міністерством охорони здоров'я бюджетний запит на 2021 рік передбачає зростання зарплат медиків. Проте у редакції держбюджету, яку Кабмін подав на розгляд Верховної Ради, кошти на підвищення зарплат медикам не передбачені.

За його словами, лікарі отримують найнижчу заробітну плату в країні. Міністр (досьє Максима Степанова) зазначає, що зарплата лікаря має становити 23 тис. грн, середнього медперсоналу — 17 тис. грн, молодшого медперсоналу — 12 тис. грн.

1