Український фільм "Стоп – Земля" отримав "Кришталевого ведмедя" на Берлінале (відео)

Авторкою і режисеркою фільму є Катерина Горностай
Український фільм "Стоп – Земля" отримав "Кришталевого ведмедя" на Берлінале (відео)
Афіша фільму (Фото: cinema.in.ua)
27 Травня 2021, 23:00
читать на русском

Ігровий фільм "Стоп-Земля" української режисерки Катерини Горностай отримав нагороду "Кришталевий ведмідь" від Юнацького журі конкурсної програми Берлінського міжнародного кінофестивалю (Берлінале) як найкращий повнометражний фільм.

Про це повідомили представники кінофестивалю.

Конкурсна програма від Юнацького журі називається Berlinale Generation 14plus (Crystal Bear for Best Feature Film by the Generation 14plus Youth Jury). Це перша нагорода для української кінострічки у цій категорії.

Журі зазначило, що фільм Катерини Горностай переконливо висвітлює різноманітні важливі теми, що стосуються молоді.

Платонічна любов, квір, солідарність та психологічний стрес посилюють ефект фільму як автентичної історії про дорослішання. Завдяки техніці творчої візуалізації та художній формі стає зрозумілим, як наше покоління мріє, відчуває і переживає життя, ㅡ зазначили журі.

Саму нагороду вручать вже на прем'єрі фільму у Німеччині 9 червня.

Довідка: "Стоп-земля" — це фільм про підліткову закоханість і дружбу 16-річної дівчини Маші у найтривожніші для неї моменти дорослішання.

Сценарій фільму написала режисерка Катерина Горностай, а зіграли у стрічці непрофесійні актори-підлітки, з якими вона працювала в акторській лабораторії восени 2019 року.

Фільм розроблявся з осені 2016-го року, а його зйомки відбулися в Києві та Київській області у 2020-му році. У 2019 році стрічка отримала фінансування від Держкіно.

Нагадаємо, кінострічка української режисерки-документалістки Аліни Горлової "Цей дощ ніколи не скінчиться" (This Rain Will Never Stop) визнали найкращим повнометражним документальним фільмом на фестивалі Festival dei Popoli в італійській Флоренції. Цього року через пандемію коронавірусу фестиваль відбувся онлайн. У фільмі розповідається про 20-річного Андрія Сулеймана та його родину, котра втекла від війни в Сирії, але опинилася в Україні, де теж вибухнув збройний конфлікт.

Читайте також