Умовна партія Залужного перемогла б на виборах до парламенту, а сам колишній головком - на президентських - соцопитування

Опитування показало, що для перемоги на виборах президента Залужному знадобилося б два тури
Важливо
Умовна партія Залужного перемогла б на виборах до парламенту, а сам колишній головком - на президентських - соцопитування
Валерій Залужний / Фото: facebook.com/vzaluznyj
6 Березня 2024, 13:36
читать на русском

Якби ексголовком ЗСУ Валерій Залужний створив політичну партію, вона б отримала більшість на виборах до Верховної Ради.

Про це свідчать дані опитування соціологічної компанії SOCIS.

Так, громадяни відповіли, за яку політичну силу віддали б свої голоси, якби відбулися вибори до Верховної Ради.

За політсилу Валерія Залужного віддали б свій голос 34,2% (46,4% серед тих, хто визначився та піде на вибори). За політсилу Володимира Зеленського - 15,5% (21,1%). За Петра Порошенка - 5,5% (7,5%). Сергія Притулу - 5,1% (7.0%). А за Дмитра Разумкова - 5% (6,8%).

Ексголовком ЗСУ Валерій Залужний виграв би  і президентські вибори у два тури, якби вони проводились сьогодні.

Залужний набрав би у першому турі 41%, Зеленський – 23,7%, Порошенка – 6,4%, Разумков – 5,6%.

У другому турі Залужний переміг би Зеленського – 67,5% проти 32,5%.

Дослідження проводилося з 22 лютого по 1 березня 2024 року. Загалом було опитано 3000 респондентів за квотною стратифікованою вибіркою. Статистична похибка вибірки (довірчий інтервал): +/- 2,1%.

Метод дослідження: телефонне опитування (CATI) з використанням планшетів.

Вибірка дослідження наближена до репрезентативної на рівні всієї країни за показниками віку (старші 18 років), статі, типу поселення (місто/ село) та поділу на області. Максимально врахована кількість та структура населення внутрішньо переміщених осіб; громадян, які виїхали за кордон. тимчасово окупованих територій та місцевості, де неможливо провести соціологічне дослідження, з огляду на проведення активних бойових дій.

Опитування не проводилось в АР Крим, на території Донецької та Луганської областей, на тимчасово окупованих територіях та на територіях, де проходять активні бойові дії (частина Херсонської, Запорізької та Харківської областей).

Нагадаємо, на початку лютого серед 13 діячів у списку найбільше українців довіряли колишньому головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному - 94%. Не довіряли йому лише 5%, і порівняно з груднем ситуація практично не змінилася.

Читайте також

1