Уруський відповів Шмигалю: не хоче публічно "шарахатись" від Кадирова

Міністр стверджує, що не мав ніяких контактів з Кадировим
Уруський відповів Шмигалю: не хоче публічно "шарахатись" від Кадирова
Уруський потрапив на фото з Кадировим в ОАЕ Фото: Фейсбук-сторінка Шмигаля
22 Лютого 2021, 13:14
читать на русском

Віцепрем’єр, міністр із питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський пояснив керівникові уряду Денису Шмигалю свою появу на фото поруч із Рамзаном Кадировим.

На своїй сторінці у Фейсбуці міністр опублікував "пояснювальний" допис, як того вимагав прем'єр-міністр.

За словами чиновника, на фото, розміщеному на сторінці у Фейсбуці Шмигаля, зображена офіційна церемонія відкриття міжнародної військово-технічної виставки IDEX 2021, на якій він беру участь як глава української урядової делегації.

Розміщення очільників офіційних делегацій під час ходи на початку церемонії визначає Протокол держави-організатора. Була застосована практика, згідно з якою, особисті гості Правлячої родини були розміщені в алфавітному порядку. Водночас, хотів би додати, що я особисто під час, в ході та після церемонії не мав (і не збираюсь мати) жодних контактів з головою делегації РФ, яким є Кадиров, - написав Уруський.

Читайте також

За його словами, українська делегація звернула увагу місцевого протоколу щодо неприйнятності подібних ситуацій у майбутньому.

Також не вважаю можливим "шарахатися" від представників ані країни-агресора, ані будь-якої іншої країни, демонструючи, таким чином, невпевнену поведінку та слабкість української сторони, - додав міністр.

Нагадаємо, віцепрем'єра України Олега Уруського помітили поряд з головою Чечні Рамзаном Кадировим під час міжнародної військово-технічної виставки в Абу-Дабі (ОАЕ). Фото чиновника опублікував український прем’єр-міністр Денис Шмигаль на своїй сторінці у соцмережі Facebook та забажав від Уруського "термінового пояснення".

1