Уряд дав старт офіційному початку діяльності Бюро економічної безпеки

Центральний апарат БЕБ сформовано більш ніж на 30% від його граничної кадрової чисельності
Уряд дав старт офіційному початку діяльності Бюро економічної безпеки
Кабмін (фото УНІАН)
25 Листопада 2021, 16:04
читать на русском

Уряд запустив в роботу Бюро економічної безпеки, опублікувавши відповідне розпорядження про початок діяльності Бюро.

Погодитися з пропозицією Бюро економічної безпеки про початок його діяльності та можливість виконання зазначеним Бюро функцій та завдань щодо протидії правопорушенням, що посягають на функціонування економіки держави, - йдеться у розпорядженні №1493-р, опублікованому на урядовому порталі.

На сайті БЕБ зазначили, що уряд своїм розпорядженням дав старт офіційному початку діяльності Бюро задля виконання функцій щодо протидії правопорушенням, які посягають на функціонування економіки держави.

Станом на 25 листопада центральний апарат БЕБ сформовано більш ніж на 30% від його граничної кадрової чисельності, що дозволяє запустити аналітичну та правоохоронну функцію Бюро. Водночас зі стартом роботи Бюро продовжиться кадрове доукомплектування центрального апарату БЕБ і розбудова його територіальних управлінь.

При цьому найближчим часом на сайті Бюро будуть опубліковані вакансії у центральному апараті та територіальних управліннях БЕБ і умови конкурсного відбору.

Попри рішення про офіційний запуск роботи Бюро, органу поки не виділено спеціально обладнані приміщення та будівлі, що може призвести до затягування передачі наявних кримінальних проваджень до БЕБ від правоохоронців, які втрачають функції розслідування економічних правопорушень, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 3 лютого Верховна Рада ухвалила законопроєкт №3959-1 про внесення змін до адміністративного і кримінального законодавства щодо запровадження діяльності Бюро економічної безпеки. 22 березня президент Володимир Зеленський підписав закон щодо створення Бюро економічної безпеки.

Передбачається, що Бюро відповідатиме за боротьбу з економічними злочинами та отримає повноваження Служби безпеки України та Податкової міліції. Це буде не стільки силовий, скільки аналітичний орган. Координуватиме цю діяльність Кабінет міністрів.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль призначив керівником Бюро економічної безпеки Вадима Мельника строком на п'ять років.

1