Бюро економічної безпеки створили в України

Відомство буде займатися усіма злочинами у сфері економіки
Головне
Бюро економічної безпеки створили в України
Денис Шмигаль Фото: kmu.gov.ua
12 Травня 2021, 15:57
читать на русском

Кабінет Міністрів ухвалив постанову про утворення Бюро економічної безпеки України.

Про це прем'єр-міністр України Денис Шмигаль написав у Телеграмі.

Новоутворене відомство має протидіяти правопорушенням, що посягають на функціонування економіки держави.

БЕБ отримає статус центрального органу виконавчої влади й буде займатися усіма злочинами у сфері економіки. Створення Бюро економічної безпеки — це нова сторінка у відносинах держави та бізнесу. Такий крок — один із фінальних на шляху ліквідації податкової міліції. БЕБ покладе край силовому тиску на бізнес та стане новим аналітичним підходом до розслідувань у сфері фінансово-економічних злочинів, - написав керівник уряду (досьє Дениса Шмигаля).

Нагадаємо, 3 лютого Верховна Рада ухвалила законопроєкт №3959-1 про внесення змін до адміністративного і кримінального законодавства щодо запровадження діяльності Бюро економічної безпеки.

22 березня Президент Володимир Зеленський підписав закон щодо створення Бюро економічної безпеки.

Передбачалося, що Бюро відповідатиме за боротьбу з економічними злочинами та отримає повноваження Служби безпеки України та Податкової міліції. Це буде не стільки силовий, скільки аналітичний орган. Координуватиме цю діяльність Кабінет міністрів.

Ексгенпрокурор України Руслан Рябошапка вважає, що закон про Бюро економічної безпеки суперечить Європейській конвенції про права людини і дасть змогу ще одній силовій структурі "доїти" бізнес.

Читайте також

1