Уряд не підвищуватиме ціни на електроенергію з 1 травня

Рішення про зростання тарифів відклали як мінімум до початку літа
Головне
Уряд не підвищуватиме ціни на електроенергію з 1 травня
лампа, електроенергія (Фото: pixabay)
29 Квітня 2023, 10:56
читать на русском

Уряд подовжив дію механізму покладання спеціальних обов'язків (ПСО) на ринку електроенергії, яким регулюється тариф на електрику для населення, до 31 травня.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

"Уряд продовжує пільгову ціну на електроенергію для населення ще на один місяць", - сказав він.

Чинні тарифи на електроенергію для домогосподарств діяли до 30 квітня цього року.

Зараз для індивідуальних побутових споживачів тариф становить 1,44 гривні за кіловат-годину при споживанні до 250 кіловатів і 1,68 гривні – у разі споживання понад 250 кіловат-годин на місяць.

Нагадаємо, на даний час Міністерство енергетики не ухвалило рішення щодо нових тарифів на електроенергію для населення. Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко, спростовуючи інформацію про підвищення цін найближчим часом.

До кінця квітня 2023 року тарифи на електроенергію для українців підвищуватися не будуть – Кабмін України подовжив дію механізму покладання спеціальних обов'язків (ПСО) на ринку електроенергії, яким регулюється тариф на електрику для населення до 30 квітня.

Одночасно в уряді розглядається кілька різних концепцій лібералізації ринку електроенергії. Найрадикальніша з цих концепцій передбачає встановлення ринкових цін. Інші передбачають різноманітні графіки підвищення цін для того, щоб пом’якшити наслідки таких підвищень для споживачів. Однак усі вони передбачають, що так чи інакше, але ціна на світло "підросте" мало не в 4 рази.

Читайте також