Уряд не втручатиметься у вибори президента НаУКМА: заяви Шмигаля та Шкарлета

МОН скасувало наказ про конкурс на заміщення посади
Головне
Уряд не втручатиметься у вибори президента НаУКМА: заяви Шмигаля та Шкарлета
Національний університет “Києво-Могилянська академія”. Фото: Flickr
4 Лютого 2022, 08:34
читать на русском

Міністерство освіти та науки скасувало наказ щодо оголошення конкурсу на заміщення посади президента Національного університету "Києво-Могилянська академія".

Про це повідомив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет.

Він зазначив, що в уряді провели спеціальне засідання, у якому взяли участь очільник Кабміну Денис Шмигаль, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, представники профільних комітетів ВР, почесний президент НУ "Києво-Могилянська академія" В’ячеслав Брюховецький, в. о. президента НУ "Києво-Могилянська академія" Денис Азаров, ректор НаУКМА Сергій Квіт та представники студентської спільноти.

Під час засідання Шмигаль заявив, що уряд не втручається та не буде втручатися у виборчий процес освітнього закладу та наказав МОН скасувати наказ про повторний конкурс на зайняття посади президента НУ "Києво-Могилянська академія".

Пресслужба уряду повідомляє, що під час зустрічі було домовлено, що "університетська спільнота створить робочу групу під патронатом почесного президента Києво-Могилянської академії В’ячеслава Брюховецького, щоб вирішити ситуацію у колективі вишу, аби уникнути в майбутньому довготривалих судових процесів".

Шкарлет повідомив, що наказ про вибори скасовано.

Прийнято рішення про невтручання Уряду, зокрема в особі МОН, у вказану процедуру. А запропоновані робочою групою варіанти вирішення ситуації від імені спільноти Національного університету "Києво-Могилянська академія" будуть вважатися такими, що виходять з повноважень та університетської автономії закладу, і будуть теж реалізовані. Впевнений, що викладачі разом зі студентами продемонструють згуртованість, не допустять кризи освітнього процесу та інших ризиків для подальшого розвитку одного із провідних ЗВО України, - додав він.

Нагадаємо, 27 січня відбувся другий тур голосування на виборах президента НаУКМА. За його результатами, переможцем став Сергій Квіт, набравши 235 голосів (52,80%).

Раніше Шкарлет заявляв, що Міністерство освіти та науки не визнаватиме результати виборів президента НаУКМА, бо вони відбулися з порушеннями та оголошуватиме повторний конкурс на посаду президента Києво-Могилянської академії.

Читайте також