Уряд повернув Лещенка до наглядової ради "Укрзалізниці"

Ексдепутат пообіцяв знизити на 50% зарплату членів наглядової ради УЗ
Важливо
Уряд повернув Лещенка до наглядової ради "Укрзалізниці"
Сергій Лещенко Фото: facebook.com/leshchenko.ukraine
29 Грудня 2021, 20:37
читать на русском

Кабінет Міністрів України на засіданні у середу, 29 грудня, затвердив переможців конкурсу на посади членів наглядової ради АТ "Укрзалізниця".

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко у Телеграм-каналі.

Сьогодні уряд також розглядав деякі питання, які стосувалися наглядової ради акціонерного товариства “Укрзалізниця”. А саме - обрання переможців відбору на посади членів наглядової ради АТ “Укрзалізниця” Амеліна А. І., Долла Александера, Карновскі Якуба, Хафера Гепарда як незалежних членів. А також ще трьох членів наглядової ради, як представників держави – Москаленка С. В., Давіда Ломджарії та славнозвісного залізничника Сергія Лещенка, - написав депутат.

Зазначимо, що на сайті Кабміну відповідного рішення редакція "Парламент.UA" не знайшла.

Проте сам Лещенко сказав в етері телеканалу "Україна 24", що це правда і повідомив, що запропонував знизити на 50% зарплату членів наглядової ради "Укрзалізниці".

Нагадаємо, що 18 грудня 2019 року Кабінет міністрів України призначив Сергія Лещенка членом наглядової ради акціонерного товариства "Укрзалізниця". Вже 27 січня 2020 року він очолив комітет з питань комплаєнсу й антикорупції наглядової ради "Укрзалізниці".

На питання про свою зарплату Лещенко уникає відповіді, пояснюючи це тим, що не має права розголошувати цю інформацію.

Згідно з сайтом Національного агентства з питань запобігання корупції Лещенко задекларував в березні-лютому 2020 року по 332 тис. гривень як гонорар від АТ "Українська залізниця". У квітні 2020 колишній нардеп задекларував 323 тис. гривень від американської компанії з управління інвестиціями в США Eaton Vance Corp. Вид доходу Лещенко вказав як "гонорари та інші виплати згідно з цивільноправовими правочинами".

У листопаді 2020 року під час ефіру на телеканалі "Наш" Лещенко не зміг відповісти на запитання телеглядача про ширину залізничної колії в Україні. Телеглядач зазначив, що питання не містить вузькоспеціальні знання, і цю інформацію знає будь-який залізничник. Лещенко назвав це тролінгом.

Читайте також

1