Уряд позбувся Лещенка: ексдепутату не продовжили контракт з Укрзалізницею

Контракт не продовжили ще з трьома членами наглядової ради
Уряд позбувся Лещенка: ексдепутату не продовжили контракт  з Укрзалізницею
Сергій Лещенко Фото: УНІАН
22 Вересня 2021, 18:04
читать на русском

Кабінет міністрів не продовжив контракт з Сергієм Лещенком як членом наглядової ради "Укрзалізниці".

Про це повідомив народний депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко у Telegram.

Разом з Лещенком, контракт не продовжили ще з трьома членами наглядової ради — Шевкі Аджунером, Андреасом Матьє та Олегом Журавльовим, - написав він.

Нагадаємо, що 18 грудня 2019 року Кабінет міністрів України призначив Сергія Лещенка членом наглядової ради акціонерного товариства "Укрзалізниця".

Вже 27 січня 2020 року він очолив комітет з питань комплаєнсу й антикорупції наглядової ради "Укрзалізниці".

На питання про свою зарплату Лещенко уникає відповіді, пояснюючи це тим, що не має права розголошувати цю інформацію. Згідно сайту Національного агентства з питань запобігання корупції Лещенко задекларував в березні-лютому 2020 року по 332 тис. гривень як гонорар від АТ "Українська залізниця". У квітні 2020 колишній нардеп задекларував 323 тис. гривень від американської компанії з управління інвестиціями в США Eaton Vance Corp. Вид доходу Лещенко вказав як "гонорари та інші виплати згідно з цивільно-правовими правочинами".

У листопаді 2020 року під час ефіру на телеканалі "Наш" Лещенко не зміг відповісти на запитання телеглядача про ширину залізничної колії в Україні. Телеглядач зазначив, що питання не містить вузькоспеціальні знання, і цю інформацію знає будь-який залізничник. Лещенко назвав це тролінгом.

Читайте також

1