Уряд скасував обмеження зарплат керівників "Укрзалізниці", "Борисполю" та Адміністрації морпортів

Рішення стосується голів і членів правлінь та наглядових рад цих підприємств
Уряд скасував обмеження зарплат керівників "Укрзалізниці", "Борисполю" та Адміністрації морпортів
Зарплата (Фото з відкритих джерел)
12 Листопада 2020, 18:37
читать на русском

Кабінет міністрів України скасував обмеження на заробітну плату для голів і членів правлінь АТ "Укрзалізниця", ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" та ДП "Адміністрація морських портів України".

Про це йдеться у відповідних розпорядженнях №1387-р, 1388-р и 1389-р, оприлюднених на сайті Кабінету міністрів.

Як відомо, раніше зарплати цих керівників були обмежені до 47,2 тисячі грн. Таке рішення Кабміну мало виконуватися протягом усього періоду карантину, однак тепер уряд його скасував.

Читайте також

Нагадаємо, представник президента у Конституційному суді України Федір Веніславський підтвердив, що декілька суддів відмовляються ходити на роботу і брати участь у засіданнях.

При цьому  за 10 місяців на виплату зарплати одного судді КСУ витрачено близько 2,5 млн.

10 листопада КС вчергове відклав розгляд справ через відсутність кворуму. Із 18 суддів у КС працює 15, для проведення засідання необхідний кворум із 12 суддів.

2 листопада група народних депутатів кількох фракцій на чолі з Разумковим зареєструвала законопроєкт №4304 "Про відновлення дії окремих положень Закону України "Про запобігання корупції" та Кримінального кодексу України". Документ передбачає внесення змін до Закону "Про запобігання корупції", якими пропонується відновити права НАЗК.

1