Уряд ухвалив зміни до порядку проведення ЗНО-2022

Наразі невідомо, чи буде проводитися ЗНО дистанційно
Головне
Уряд ухвалив зміни до порядку проведення ЗНО-2022
Школа, учні складають ЗНО фото: УНІАН
25 Листопада 2021, 05:00
читать на русском

Кабінет міністрів ухвалив зміни до загального порядку проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Про це повідомила пресслужба Міністерства освіти й науки.

Зазначається, що ці зміни дозволять актуалізувати документ про проведення ЗНО та зробити його відповідним новим реаліям, зокрема й в умовах карантину. Втім, наразі невідомо, чи буде проводитися ЗНО дистанційно за умови погіршення ситуації з коронавірусом.

Також визначено механізм залучення представників закладів до проведення тестування та інших випробувань із використанням організаційно-технологічних процесів ЗНО.

Порядок визначає основні засади підготовки та проведення ЗНО з метою забезпечення права осіб на рівний доступ до освіти та/або контролю відповідності результатів навчання державним вимогам, - йдеться у повідомленні.

ЗНО проводиться Міністерством освіти і науки у співпраці з Українським центром оцінювання якості освіти, регіональними центрами оцінювання якості освіти, обласними органами управління освітою та закладами вищої освіти.

Що відомо про ЗНО у 2022 році

1 лютого розпочинається реєстрація на ЗНО та триватиме понад місяць, до 9 березня 2022 року. До цього часу майбутнім випускникам потрібно визначитися з переліком іспитів, які вони оберуть для складання обов'язкової ДПА або для вступу до вишу.

Так, основна сесія ЗНО-2022 відбудеться за наступним графіком:

  • 23 травня - фізика;
  • 26 травня - хімія;
  • 31 травня - українська мова, українська мова та література;
  • 3 червня - математика, математика (завдання рівня стандарту);
  • 6 червня - іспанська мова, німецька мова, французька мова;
  • 7 червня - англійська мова;
  • 10 червня - історія України;
  • 14 червня - географія;
  • 17 червня - біологія.

Результати тестування будуть розміщені на інформаційних сторінках учасників до 30 червня.

Своєю чергою пробне ЗНО, яке проходитиме 19 та 26 квітня, організують із дотриманням усіх протиепідемічних заходів як на вході до пунктів тестування, так і під час нього.

Нагадаємо, що Міністерство освіти і науки України надало рекомендації щодо організації навчання дітей з особливими освітніми потребами в школах у новому навчальному році. Пріоритетним завданням буде створення рівних можливостей та вільного доступу до освіти.

Читайте також