Уряд виділив 5 млрд гривень на лікування онкозахворювань

За лікування пацієнтам платитиме Національна служба здоров’я України
Уряд виділив 5 млрд гривень на лікування онкозахворювань
Лікарня, хворий (фото: Unsplash)
15 Лютого 2021, 21:23
читать на русском

Уряд виділив 5 млрд гривень на раннє виявлення та лікування онкозахворювань у 2021 році.

Про це повідомляє пресслужба НСЗУ.

Кошти передбачені у програмі медичних гарантій-2021, де в основі закладені три пакети:

  • "Хімієтерапевтичне лікування та супровід пацієнтів з онкологічними захворюваннями у дорослих та дітей у стаціонарних та амбулаторних умовах",
  • "Радіологічне лікування та супровід пацієнтів з онкологічними захворюваннями у дорослих та дітей у стаціонарних та амбулаторних умовах",
  • "Діагностика, лікування та супровід пацієнтів з гематологічними та онкогематологічними захворюваннями (або підозрою на відповідні захворювання) у дорослих та дітей в амбулаторних та стаціонарних умовах".

Читайте також

Пацієнт, якому встановили "онкологічний" діагноз, може обирати заклад, де отримувати послуги. За його лікування заплатить Національна служба здоров’я України.

Тариф за лікування одного пацієнта з онкогематологічними захворюваннями у програмі медичних гарантій 2021 становитиме 54 493 грн. До нього застосовуються коригувальні коефіцієнти 3,008 за лікування дітей та 0,824 за лікування дорослих. Тобто за лікування дітей заклад отримуватиме більше коштів, - йдеться у повідомленні.

При цьому оперативні втручання пацієнтам з онкологією виконуватимуть за пакетом хірургії.

Нагадаємо, що від 15 лютого стартує робота електронного сервісу Ліки для онкохворих - Підпишись на життя. У МОЗ впевнені, що він допоможе зробити лікування більш доступним і знизити частку українців, які відмовляються від лікування.