"Урядовому терористу" повідомили по підозру - прокуратура

Вирішується питання щодо обрання чоловіку запобіжного заходу
"Урядовому терористу" повідомили по підозру - прокуратура
Силовики вивели терориста із будівлі кабміну Фото: Радіо Свобода
5 Серпня 2021, 14:18
читать на русском

Повідомлено про підозру чоловіку, який 4 серпня захопив приміщення Кабінету міністрів та погрожував підірвати гранату.

Повідомлено про підозру 43-річному чоловіку, який вчора захопив приміщення Кабінету Міністрів на вул. Грушевського 12/2, утримував людей та погрожував підірвати себе гранатою. Дії підозрюваного кваліфіковано за ст. 341 (захоплення державних будівель), ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю), - кажуть у Київській міській прокуратурі.

Вирішується питання щодо обрання чоловіку запобіжного заходу.  Мотиви та обставини вчинення злочину встановлюються.

Зазначається, що досудове розслідування здійснюється слідчими Печерського управління поліції ГУ НП в м. Києві.

Нагадаємо, 4 червня у Києві чоловік із гранатою увірвався до будівлі уряду та погрожував підірвати себе. Згодом він захопив двох заручників. Поліція попередила терориста про готовність штурмувати будівлю, аби звільнити заручників та арештувати нападника. Згодом - після 10-хвилинної розмови із товаришем - терорист здався поліції.

Нападником виявився колишній АТОвець Володимир Прохнич 1978 року народження, який проживає в місті Ірпінь. Чоловік був двічі пораненим. Отримав черепно-мозкову травму на війні. Він був сапером в батальйоні "Айдар". У 2015 році отримав від Петра Порошенка орден "За мужність" ІІІ ступеню. Останнім часом працював на СТО.

Читайте також

1